Fatura E Energjisë Elektrike Po U Vjen E Lartë Dhe Nuk E Kuptoni Nga Se Vjen : Ja Cilat Pajisje Po U’a Shkaktojne Këtë

Uncategorized

Pajisja që ju furnizon me internet, ose siç njihet ndryshe ruteri, është aparati që harxhon më shumë energji elektrike në gjendjen stand-by.
//EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta le.xosh laj,min e plo.të ,duke shty,pur ne rek,la.men 4 sekondshe

Një studim i “Ecotricity” në Britaninë e Madhe tregon se mes pajisjeve që kemi në shtëpitë tona si televizori, kompjuteri, printeri apo paketat digjitale në gjendje të fjetur, ruteri është aparati që “thi th” më shumë korrent.
//EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta le.xosh laj,min e plo.të ,duke shty,pur ne rek,la.men 4 sekondshe

Nga kërkimi rezultoi se pajisja e internetit edhe pse jo në gjendje pune harxhon 28 euro në vit, më shumë nga të gjitha aparatet e tjerë. Për këtë arsye, ekspertët rekomandojnë që gjatë natës, është mirë që këto aparate të fiken, gjithmonë nëse ato nuk ju cenojnë shërbimin televiziv për mes internetit apo telefonin tuaj.
//EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta le.xosh laj,min e plo.të ,duke shty,pur ne rek,la.men 4 sekondshe

Në vendin e dytë është Printeri (laser) me rreth 26 euro në vit e ndjekur nga paketa satelitore më po të njëjtin shpenzim.

Televizori renditet, sipas studimit të “Ecotricity”, ndër pajisjet që harxhojnë më pak në gjendjen stand-by me rreth 6 euro në vit ndërsa kompjuteri personal me vetëm 5 euro në vit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *